VVV-Venlo aan hand Honda langs Feyenoord

11 juli 2009 om 20:13

VVV-Venlo dat een jaar geleden al te sterk was voor PSV, was in de eerste helft sterker dan de bezoekers. Feyenoord, dat nog altijd op trainingskamp is in Limburg, liet de promovendus het spel maken en kwam in de eerste 45 minuten niet tot echte doelpogingen.

De ploeg uit Venlo kwam dat wel en werd daarbij aan de hand genomen door Keisuke Honda. De middenvelder, voor wie ook zaterdagmiddag weer diverse scouts op de tribune zaten, tekende vlak voor rust voor de verdiende openingstreffer.

Na rust gaf Feyenoord wel gas en met de inbreng van Sekou Cissé, Georginio Wijnaldum en met name Leroy Fer nam Feyenoord het initiatief over. Fer schoot de Rotterdammers vijf minuten na rust naar 1-1, en Luigi Bruins bracht Feyenoord nog geen twee minuten later zelfs aan de leiding.

Ook na de voorsprong ging Feyenoord op jacht naar treffers. Fer raakte nog de lat, en ook Bruins trof het houtwerk. Na zeventig minuten sloeg bij Feyenoord de vermoeidheid toe en kreeg VVV-Venlo via wederom Honda en Ruben Schaken grote kansen om de stand gelijk te trekken.

Het laatste woord in de reguliere speeltijd was opnieuw voor Honda. De Japanner krulde een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied achter Feyenoord-doelman Darley Torres. Op dat moment was ook debutant Patrick Paauwe al ingevallen bij de thuisclub.

Aangezien de wedstrijd een winnaar moest opleveren, werden er na negentig minuten strafschoppen genomen. Waar VVV-Venlo foutloos was vanaf de stip misten voor de Rotterdammers Wijnaldum en Kelvin Leerdam, waardoor de troffee nog minimaal één seizoen in Venlo staat.