Reacties Real Madrid en Ballon d'Or-organisatie

Onbegrip bij Ballon d'Or-organisatie, Real reageert: 'Voor ons bestaat het niet'

Vandaag om 19:11

Real Madrid is verontwaardigd door de organisatie van de Ballon d'Or en haalt keihard uit naar France Football. De Koninklijke heeft er lucht van gekregen dat Vinícius Júnior de prestigieuze prijs niet wint en boycot het evenement om die reden.

Vinícius is samen met Rodri de topfavoriet om maandagavond de Ballon d'Or in ontvangst te nemen. Maandagmiddag ontstond een rel, toen de Braziliaan en zijn entourage ervan overtuigd zouden zijn geraakt dat hij niet met de eer zou gaan strijken. Real besloot af te zien van de reis naar de Franse hoofdstad, wat betekent dat onder andere trainer Carlo Ancelotti en Jude Bellingham ook niet aanwezig zijn.

Real is woest. "Voor ons bestaat de Ballon d'Or niet", communiceert de club tegenover Marca. "Wij moeten ons richten op onze wedstrijden." Een bron binnen de organisatie van het gala, die anoniem wil blijven, rekent af met de actie van Real. "Het besluit van Real is absurd. Zelfs de winnaar van de Ballon d'Or is niet ingelicht. Niemand weet nog wie het gaat winnen; geen club, geen speler, niemand."

Maandagavond rond de klok van 22.00 uur is bekend wie de Ballon d'Or wint. Zeker is dat mocht Vinícius winnen, hij de prijs niet in Parijs in ontvangst kan nemen.

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!