'Vinicius overtuigd dat hij Ballon d'Or niet wint'

'Verrassende ontwikkelingen: Vinicius overtuigd dat hij Ballon d'Or niet wint'

Vandaag om 15:00

Verrassende ontwikkelingen vanuit Frankrijk: het begint er steeds meer naar uit te zien dat Vinicius Júnior maandagavond niét de winnaar wordt van de Ballon d'Or. Wie wel met de eer gaat strijken, is nog onbekend.

Niemand weet wie de 62ste Ballon d'Or gaat winnen, in tegenstelling tot eerdere jaren. Toen was de winnaar al ver voor de uitreiking goeddeels bekend. Vinicius leek na zijn succesvolle seizoen bij Real Madrid de topkandidaat om de Ballon d'Or maandagavond op te halen in Parijs. Niets blijkt echter minder waar: Vinicius en zijn entourage zijn er inmiddels 'van overtuigd' dat hij de felbegeerde prijs niét zal winnen.

Wie Lionel Messi dan wel onttroont als winnaar van de Ballon d'Or is niet bekend. Spelers als Rodri (Manchester City) en Jude Bellingham (Real Madrid) worden genoemd, maar niets is op dit moment zeker. "Slechts twee mensen kennen de winnaar, ik en de hoofdredacteur van France Football", zegt Marc Las, directeur van de Ballon d'Or. "Iedereen die zegt dat hij de winnaar kent of een lijst heeft, liegt."