'Real en Vinícius boycotten Ballon d'Or, winnaar lijkt tóch bekend'

'Grote Ballon d'Or-rel: Real Madrid boycot evenement, winnaar lijkt tóch bekend'

Vandaag om 15:18

Dat Vinícius Júnior maandag niet de Ballon d'Or in ontvangst mag nemen, zet kwaad bloed bij de Braziliaanse aanvaller en zijn club Real Madrid. De Spaanse grootmacht boycot de prijsuitreiking in Parijs in zijn geheel, melden Fabrizio Romano en Relevo. 

Vinícius leek de torenhoge favoriet om de prestigieuze ereprijs in de wacht te slepen, nadat hij Real Madrid naar de Spaanse titel en de Champions League-winst had geleid. Ook de Spaanse Super Cup en de Europese Super Cup werden in de wacht gesleept. In 39 wedstrijden was Vinícius goed voor 24 goals en 11 assists.

Zelfs trainer Carlo Ancelotti ging er daarom al vanuit dat zijn pupil de Gouden Bal zou winnen. "Ik denk dat hij de Ballon d'Or gaat winnen door alles wat hij afgelopen seizoen voor ons heeft gedaan", sprak de Italiaan.

De 24-jarige dribbelaar had zijn trip naar Parijs tot in de puntjes geregeld, tot de afterparty aan toe. Ook Real Madrid was helemaal klaar voor de gelegenheid, toen doorsijpelde dat Vinícius níét gekroond zal worden tot beste voetballer van het jaar. De gehele afvaardiging van de Koninklijke heeft uit onvrede besloten om thuis te blijven. Naast Vinícius zullen ook Jude Bellingham, Ancelotti en voorzitter Florentino Pérez niet naar Parijs gaan.

Volgens Relevo is Rodri nu de topkandidaat om de Ballon d'Or in de wacht te slepen. De controleur, die momenteel zwaar geblesseerd is, won de Premier League met Manchester City en de Europese titel met Spanje.