Man United voert gesprekken met Amorim

'United schakelt razendsnel: opvolger Ten Hag staat in de startblokken'

Vandaag om 19:30
Laatste update: om 19:48

Rúben Amorim is de topfavoriet om Erik ten Hag op te volgen bij Manchester United, weet The Athletic. Afgelopen weekend meldden diverse tabloids al dat de 39-jarige trainer van Sporting CP gepolst is om het stokje over te nemen.

Het toonaangevende medium komt maandagavond met het nieuws dat United werkt aan een deal met Amorim. De Portugees staat al geruime tijd op het lijstje van de beleidsbepalers op Old Trafford. Naar verluidt staat Amorim ervoor open om Ten Hag op te volgen bij de gevallen topclub. United is bereid om de afkoopclausule van Amorim bij Sporting van tien miljoen euro te betalen.

Amorim geldt als de topfavoriet om Ten Hag op te volgen, klinkt het. Sommige media in Engeland melden zelfs al dat de Portugees zijn jawoord heeft gegeven. De oefenmeester was voor de aanstelling van Arne Slot bij Liverpool al in beeld om Jürgen Klopp op te volgen, terwijl zijn naam ook rondzong bij West Ham United. Amorim staat sinds maart 2020 aan het roer bij Sporting. Met de club won hij in 2022 de eerste landstitel in negentien jaar.

Ruud van Nistelrooij is na het ontslag van Ten Hag de interim-manager. Het is de bedoeling dat Amorim de voormalig topspits op korte termijn aflost. Xavi Hernández (clubloos), Thomas Frank (Brentford) en Kieran McKenna (Ipswich Town) waren eveneens in beeld bij United.