Luijckx over strijd voor plek twee in Eredivisie

'Ik denk dat Ajax boven Feyenoord eindigt, in Rotterdam heerst veel negativiteit'

Vandaag om 10:07
Laatste update: om 11:03

Kees Luijckx denkt dat Ajax boven Feyenoord gaat eindigen in de competitie. De oud-voetballer is lovend over het werk van Francesco Farioli in Amsterdam en verwacht dat Ajax zich in de winterstop nog zal versterken.

In een interview met Voetbal International wordt Luijckx gevraagd naar de strijd om de tweede plek. "Ik denk dat het onder PSV heel close gaat worden", stelt hij. "Ajax heeft meer het momentum dan Feyenoord op dit moment. Ik denk dat ze boven Feyenoord gaan eindigen. Omdat er in Rotterdam veel negativiteit heerst en het moeilijk is om daartegen te vechten."

Luijckx ziet dat Farioli het bij Ajax 'goed op de rit' heeft. "En Ajax gaat zich in de winterstop nog wel versterken met een buitenspeler. Dan kan het alleen nog maar beter worden", aldus de analist. "En het is de Nederlandse competitie, hè? Ajax, Feyenoord en PSV zouden iedere wedstrijd moeten kunnen winnen, behalve de toppers dan."

"Als je dan ook nog eens een team hebt dat heel erg gedreven en gedisciplineerd is, en dat vind ik Ajax op dit moment, kun je heel erg ver komen, hoor…", gaat Luijckx verder. "AZ en FC Twente komen er net als Feyenoord wel bij in de buurt. Het wordt ongemeen spannend om plek twee."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!