Bakayoko beleeft lastige periode bij PSV

'Geen makkelijke periode' bij PSV: 'Niet alles gedaan om goed te presteren'

Vandaag om 07:43
Laatste update: om 07:43

Johan Bakayoko beleeft momenteel een lastige periode bij PSV. De vleugelaanvaller heeft te maken met een vormdip en krijgt veel kritiek van de buitenwacht, maar hij heeft het gevoel dat hij weer op de weg terug is.

"Ik voel dat ik langzaam weer mijn frisse benen vind", aldus Bakayoko in gesprek met de clubkanalen. De aanvaller was trefzeker namens PSV tijdens de 6-0 zege op PEC Zwolle. "Het doelpunt is natuurlijk een mooie beloning, maar het belangrijkste was dat ik weer fris op het veld stond. Ik heb een beetje van Van Nistelrooij geleerd dat het moeilijker wordt als je echt naar een doelpunt zoekt, dus daarom heb ik het losgelaten. Ik ben op zoek naar mijn eigen vorm en hoe ik het beste kan presteren."

Vervolgens komt Bakayoko te spreken over zijn vormdip. "Het is geen makkelijke periode. Ik moet ook eerlijk met mezelf zijn. Mensen verwachten meer van mij en het wordt steeds moeilijker", legt hij uit. "Tegenstanders kijken nu meer naar mij. Daar heb ik een gesprek over gehad met de trainer (Peter Bosz, red.) en dat heeft mij geholpen."

Waarom komt het er de laatste tijd niet uit bij Bakayoko? "Dat is een opstapeling van alles. Ik moet ook naar mezelf kijken. Ik denk niet dat ik er alles aan heb gedaan om goed te presteren. Door de vele wedstrijden had ik niet de tijd om na te denken over wat er fout ging, maar dat gesprek heeft mij goed gedaan."