Vermoedelijke opstelling Ajax

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli kiest spits, Klaassen terug in de basis

Vandaag om 09:09

Ajax neemt het zondag om 16.45 uur op tegen Willem II. Francesco Farioli lijkt zijn elftal wederom flink te wijzigen. VoetbalPrimeur helpt de Italiaan een handje.

Na het povere optreden van Ajax in Azerbeidjan, waar uiteindelijk met 0-3 gewonnen werd van Qarabag, hopen de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff Arena meer indruk te maken tegen Willem II.

Remko Pasveer begint zoals altijd onder de lat bij Ajax dit seizoen. Voor hem vormen Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato de achterhoede. Baas keert terug in de basis, nadat hij in Azerbeidjan niet van de partij was door een schorsing. Daniele Rugani moet weer op de bank plaatsnemen.

Op het middenveld vindt er ook een wijziging plaats. De pas net van een blessure teruggekeerde Kian Fitz-Jim moet in tegenstelling tot Qarabag-uit genoegen nemen met een reserverol. Davy Klaassen begint op tien met aanvoerder Jordan Henderson en Kenneth Taylor achter zich. Steven Berghuis is niet op tijd fit genoeg gebleken.

Ook in de voorhoede wijzigt Farioli zijn elftal. Brian Brobbey kreeg tegen Qarabag geen minuten, maar begint tegen Willem II gewoon weer in de punt. De spits wordt geflankeerd door Mika Godts op links en Bertrand Traoré op rechts. Laatstgenoemde vervangt Christian Rasmussen, die tegen Qarabag andermaal flink tegenviel.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Klaassen, Henderson, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!