Janssen en Perez over gemis van Berghuis bij Ajax

Janssen en Perez zien gemis bij Ajax: 'Dat gaat een groot verschil maken'

Vandaag om 08:47

De blessure van Steven Berghuis is een groot gemis voor Ajax, zo oordelen Theo Janssen en Kenneth Perez. De linkspoot ligt al langere tijd uit de roulatie bij de Amsterdammers, maar nadert zijn rentree.

In gesprek met de NOS spreken Janssen en Perez over het gemis van Berghuis bij Ajax. "Als Berghuis terugkeert bij Ajax, gaat dat een groot verschil maken. Dat heeft te maken met het speciale dat Berghuis heeft. Hij gaat ervoor zorgen dat Ajax tien à twintig procent beter wordt", aldus Janssen. Perez vult hem aan: "Berghuis zou op dit moment zeker een versterking zijn voor Ajax. Hij is een geroutineerde speler die houvast kan bieden in een elftal dat nu nog wisselvallig is."

Perez denkt dat andere middenvelders baat zullen hebben bij de rentree van de 32-jarige Berghuis. "Berghuis is niet van het passeren van een speler, maar hij is vanuit de passing heel creatief en koppelt daar ook nog zijn inzicht aan", vertelt de Deense analist. "Dan heb je spelers nodig die op de ballen gaan lopen. Denk aan Taylor en Klaassen, dat zijn echte lopers. Die gaan van hem profiteren."

"Ajax heeft niet heel veel creativiteit lopen in het elftal", oordeelt Janssen. "Godts kan nog zijn man passeren en iets creatiefs doen, maar voor de rest zijn het over het algemeen spelers die het moeten hebben van hun loopacties en hun 'simpele' passing."

Of Berghuis als rechtsbuiten of als middenvelder opgesteld moet worden bij Ajax? "Hij kan het allebei fantastisch invullen. Ik zou bij Ajax lekker met de punt naar achter op het middenveld gaan spelen en dan Berghuis en Klaassen ervoor. Dat kan hij fantastisch. Bij het Nederlands elftal heeft hij ook een keer als controleur gespeeld. Dat kan hij gewoon", stelt Janssen. Perez zou Berghuis als rechtsbuiten gebruiken. "Rasmussen is namelijk verre van klaar om te starten. Met Berghuis en Godts heb je dan verschillende buitenspelers, want Godts kan een man passeren. Berghuis kan dat niet meer."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!