Lang vol zelfvertrouwen bij PSV

Lang vol zelfvertrouwen: 'Als ik fit ben, stopt niemand in Europa mij, denk ik'

26 oktober om 23:30
Laatste update: 26 oktober om 23:35

Noa Lang blaakt van het zelfvertrouwen. De aanvaller van PSV steekt in goede vorm en speelde deze week voor het eerst in een jaar tijd weer drie wedstrijden in een week. In alle drie de duels - tegen AZ, Paris Saint-Germain en PEC Zwolle - kwam hij tot scoren.

Tegen PEC (6-0) maakte Lang zaterdagavond de 2-0, die hij op geheel eigen wijze vierde door reclame te maken voor zijn liedje Damage. "Ik heb altijd genoeg zelfvertrouwen. Daar hoeft niemand zich zorgen om te maken", zegt hij na afloop tegen de NOS. "Ik weet dat als ik fit ben, sowieso in Nederland niemand mij stopt. Niemand in Europa, denk ik. Dat zeg ik gewoon."

Lang, die in september 2023 zijn laatste interland speelde, staat weer op radar van bondscoach Ronald Koeman. Na langdurig blessureleed kan hij in november zijn rentree in Oranje maken. "Voor mij niet meer dan logisch", reageert hij op het feit dat hij bij de voorselectie zit. "De vorige keer was ik er niet bij, omdat ik weer een beetje last had gekregen. Het was beter om niet te gaan. En die keer daarvoor was het eigenlijk hetzelfde. We hadden het zo afgesproken. Nu voel voel ik mij beter. Ik neem aan dat ik er straks ook gewoon weer bij zit. Dat is toch wel mooi na een jaar."

Koeman heeft meerdere smaken in de voorhoede, beseft ook Lang. "Er staat met Cody (Gakpo, red.) natuurlijk ook gewoon een topspeler. Dat is een mooie concurrentie. Maar ik weet zeker als ik gewoon mijn ding blijf doen en ik mijn kans krijg, ik die gewoon ga pakken."