Lang over rentree bij Oranje

Lang hoopt op Oranje-rentree: 'Maar snap dat medische staf er anders naar kijkt'

26 oktober om 22:01

Noa Lang hoopt dat hij zich in november weer mag melden bij het Nederlands elftal. De 25-jarige aanvaller van PSV is na lang blessureleed opgenomen in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman.

Lang, die tot op heden tien interlands speelde, droeg in september 2023 voor het laatst het shirt van Oranje. Sindsdien ontbreekt hij wegens blessures. Als hij de schifting overleefd, keert hij in november terug. Na PSV - PEC Zwolle (6-0) krijgt Lang bij ESPN de vraag of het Nederlands elftal niet te vroeg komt. "Voor mij is het geen vraag."

"Als het aan mij ligt, meld ik me gewoon", is Lang duidelijk. "Al snap ik dat de medische staf daar anders naar kijkt. Daar gaan we over sparren", gaat de buitenspeler verder. "Dan beslissen we wat het beste is. Als het aan mij ligt, meld ik me honderd procent - als ik geselecteerd word - bij het Nederlands elftal. Er is niets mooiers. Ik heb al een jaar gemist door blessureleed."

Lang is de afgelopen weken in vorm bij PSV. Dinsdag maakte hij de openingsgoal tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, deze zaterdagavond maakte hij de 2-0 tegen PEC.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!