Lang over juichen bij PSV

Lang geeft tekst en uitleg over manier van juichen: 'Praat maar, dan scoor ik wel'

Vandaag om 21:33

Noa Lang is blij dat hij voor het eerst in een jaar tijd drie wedstrijden in een week heeft kunnen spelen. De aanvaller van PSV was zaterdagavond tegen PEC Zwolle (6-0) trefzeker, nadat hij eerder deze week ook al tegen Paris Saint-Germain (1-1) scoorde. In gesprek met Hans Kraay junior van ESPN legt hij uit waarom hij er een bijzondere manier van juichen op nahoudt.

Lang tekende tegen PEC voor de 2-0. Daarna kreeg hij een shirt met '9+1' erop in zijn handen gedrukt. "9+1 als mijn rugnummer, je hebt m'n nummer toch wel gehoord?", vraagt Lang aan Kraay, doelend op het liedje Damage met Ronnie Flex. De verslaggever countert met de vraag waarom 'circus Lang' erbij gehaald wordt na ieder doelpunt van de buitenspeler. "Past bij me." Lang benadrukt dat iedereen zijn mening mag hebben. "Praat maar, ik scoor wel."

"Ik ben fan van je als voetballer, maar kan je verdomme niet één keer normaal juichen?", vraagt Kraay met een knipoog. "Generatiefkloof, denk ik. Verder vind ik je een topgozer", lacht Lang, die aangeeft te groeien op het veld. "Ik was er zeven maanden uit. Het was dus best spannend om weer te voetballen", erkent hij. "Ik had een kleine terugslag, daardoor heb ik twee wedstrijden niet gespeeld." 

"Daarna ben ik een proces ingegaan en heb ik met de club besloten dat ik wat minder speelminuten zou maken. Dat werd weggezet als een bijrol, dat is prima. De club en ik wisten wat er aan de hand was", verklaart een openhartige Lang. "We hebben afgesproken dat ik in dit blok weer zou starten. Dat is precies hoe het is gegaan. Ik voel me groeien. Het is de eerste keer in een jaar dat ik drie wedstrijden in een week heb gespeeld. Dus ik had een beetje zware benen."