Nijhuis onbereikbaar voor Vandaag Inside

Nijhuis al weken afwezig: 'Weten niet wat er is, kunnen Bas niet meer bereiken'

Vandaag om 12:43

Bas Nijhuis gaat niet in op toenaderingen van Vandaag Inside. Dat vertelt presentator Wildred Genee. De scheidsrechter laat al een tijd niets meer van zich horen. Dat heeft volgens Mediacourant te maken met de vrees voor nieuwe publicaties van Privé.

"We kunnen Bas niet meer bereiken", steekt Genee van wal bij Vandaag Inside donderdagavond. "Godverdorie, wat heeft-ie?", reageert René van der Gijp. "We weten niet wat er is, hij is onbereikbaar. Hij reageert niet meer. We krijgen hem echt niet meer te pakken", vertelt Genee.

"Meen je dat serieus?", vraagt tafelgast Albert Verlinde zich af. "Bas heeft het natuurlijk ook druk met die twee Roemeense kinderen. Dat moet je ook niet onderschatten. Ze moeten eerst de taal leren, dan moeten ze zich aanpassen... Dat valt allemaal niet mee, hè", verwijst Van der Gijp lachend naar de publicaties van Privé.

"Als er iemand is die niet opneemt, dan ga je toch uitzoeken wat er aan de hand is? Je kunt toch niet alleen maar zeggen: Oh, hij neemt niet op?", aldus bargast Raymond Mens. "Tja, we appen hem steeds", reageert Genee.

Verhaal over Nijhuis in Privé

Privé publiceerde in augustus een verhaal over Nijhuis. De arbiter werd door zijn vermeende minnares Mandy een 'ziekelijke fantast' genoemd. Nijhuis is al drie jaar verloofd met Chantal, maar zou dus een affaire hebben gehad van twee jaar. Mandy kwam nooit bij Nijhuis thuis, omdat de scheidsrechter allerlei smoezen verzon om zijn dubbelleven in stand te houden.

De arbiter zou twee Roemeense adopteren en ook de verzorging voor zijn zieke moeder, die lijdt aan Parkinson, zou tijd in beslag nemen. "Echt alles is verzonnen", reageerde Mandy in augustus. "Het verhaal over de twee Roemeense kindjes klopt ook niet, dat heb ik later van Chantal begrepen. Ze bestaan zelfs helemaal niet. Zelfs dat zijn moeder ernstig ziek is, is uit zijn duim gezogen."