Nijhuis legt opvallende situatie uit

Nijhuis legt opvallende situatie uit: 'Voor mij heel duidelijk dat het een gele kaart was'

11 augustus om 20:05
Laatste update: 11 augustus om 20:48

Bas Nijhuis licht tegenover ESPN toe waarom hij de rode kaart van SC Heerenveen-verdediger Paweł Bochniewicz na een VAR-ingreep terugdraaide naar een gele. Volgens de arbiter was de onderuitgehaalde Mika Godts niet een doorgebroken speler.

"Je ziet een aanval van Ajax waarbij de verdediger van Heerenveen inkomt en in mijn ogen de bal tackelt en ook de speler raakt", begint Nijhuis. "Voor mijn gevoel gaat de speler op de goal af en beoordeel ik het als een doorgebroken speler, daarom gaf ik de rode kaart."

De VAR vroeg een minutenlange check uiteindelijk over de scheidsrechter naar het scherm wilde komen kijken. "Die zegt dat de bal en speler inderdaad worden geraakt, maar de bal wordt naar buiten gespeeld. Daarom is het geen doorgebroken speler, maar onderbreek je een veelbelovende aanval. Het is voor mij heel duidelijk dat het een gele kaart is", aldus Nijhuis. 

Ajax won het duel met Heerenveen met 1-0. Kristian Hlynsson nam de enige goal op zijn rekening en was de gevierde man bij de Amsterdammers.