'Had Ajax Gernot Trauner maar, wat een kapitein is dat zeg'

Kraay looft Feyenoorder: 'Had Ajax hem maar, wat een kapitein'

Vandaag om 08:26
Laatste update: om 08:36

Hans Kraay junior is enthousiast over de manier waarop Feyenoord zich deze week in de Champions League heeft laten zien. Vooral het middenveld van de Rotterdammers maakte grote indruk op de analist, die ook nog even wijst naar aartsrivaal Ajax.

Feyenoord was woensdagavond met 1-3 te sterk voor SL Benfica. Kraay zag vooral het Rotterdamse middenrif floreren. "Ik kan het niet verklaren. Ik zie ineens een heel dynamisch, modern, intensiteitbestendig middenveld", looft de analist bij Voetbalpraat.

"Het klopte helemaal, dat middenveld", gaat Kraay verder. "In-beom Hwang iets meer in de controle, aan de linkerkant heb je Quinten Timber die box-to-box speelt. En dan Antoni Milambo... Ik ga hem niet vergelijken met Paul Pogba, maar Milambo begint wel een beetje Pogba-trekjes te krijgen. Hij loopt ook helemaal rechtop en hij heeft een versnelling in een versnelling. Hij gaat nog een paar hele slechte wedstrijden spelen en we moeten hem ook nog niet het Nederlands elftal in praten, maar ik vind het geweldig om te zien."

Alvorens Kraay zijn lofzang over de Rotterdammers afsluit, vermeldt hij nog de naam van Ajax. "Nog één ding over Feyenoord: had Ajax Gernot Trauner maar! Wat een kapitein is dat zeg." Eerder deze week werd een andere Feyenoorder, Hwang, in het programma van ESPN ook al in één adem genoemd met de Amsterdammers. "Ik denk dat Ajax echt een type speler als Hwang mist", stelde Karim El Ahmadi."