'Ajax mist een type Hwang'

Feyenoord-aanwinst in één adem met Ajax genoemd: 'Ajax mist een type als hem'

Vandaag om 10:15

Karim El Ahmadi denkt dat Feyenoorder In-beom Hwang precies heeft wat Ajax momenteel mist. Volgens de analist had de Zuid-Koreaan goed op het middenveld in Amsterdam gepast. Volgens El Ahmadi had hij Jordan Henderson kunnen vervangen als controleur. Voor de Engelsman ziet hij dan weer een andere rol weggelegd.

"Ik denk dat Ajax echt een type speler als Hwang mist", begint El Ahmadi bij ESPN. "Iemand die het spel kan verleggen en kan versnellen. Ik denk niet dat Ajax dat nu in huis heeft. Dat is het enige verschil dat ik zie, want ik zie ook wel dat het bij Ajax écht vooruit gaat. Ze hebben kwaliteit rondlopen met Wout Weghorst die uit het niets kan scoren en Steven Berghuis die straks weer terugkomt."

De voormalig middenvelder van onder andere Feyenoord en FC Twente vergelijkt de Amsterdammers vervolgens met andere Eredivisie-clubs. "Als ik het verschil zie met PSV, Feyenoord en AZ, Zij hebben met bijvoorbeeld Clasie wel type spelers, waardoor je beter gaat voetballen. Ik denk niet dat Ajax dit in huis heeft. Ajax mist een type Hwang, die in de eerste opbouwfase aan de bal is."

Ondanks het feit dat zowel Alex Kroes als Francesco Farioli eerder deze week nog aangaven blij te zijn met de aanwezigheid van Henderson, ziet El Ahmadi voor de Engelsman bij Ajax een andere rol dan die van Hwang bij Feyenoord weggelegd. "Ik vind hem meer een nummer acht dan een nummer zes", besluit de analist.