Jansen over Brobbey, Ajax en Farioli

Spitspositie Ajax onderwerp van gesprek: 'Daarom denk ik dat Farioli wijzigt'

Vandaag om 12:48
Laatste update: om 13:32

Anco Jansen verwacht dat Wout Weghorst donderdagavond tegen Qarabag FK een nieuwe kans in de basisopstelling van Ajax krijgt. Niet vanwege zijn vertoonde spel, maar op basis van de belastbaarheid van Brian Brobbey.

De spitspositie bij Ajax is al geruime tijd onderwerp van gesprek. Brobbey heeft dit seizoen pas één keer gescoord, terwijl Weghorst in zijn invalbeurten makkelijk het net vindt. "Ik zou met Brobbey blijven spelen", stelt Jansen in Voetbalpraat op ESPN. "De vraag is wel of hij (Francesco Farioli, red.) drie wedstrijden in de week met dezelfde spelers gaat spelen. Dat verwacht ik niet. Ik denk dat hij ergens gaat rouleren, maar dat is een aanname."

"Je zou kunnen stellen dat het prima is, hoe het nu gaat", vervolgt Jansen, die daarmee benadrukt dat hij met Brobbey zou starten. "Dit is wel een moment waarop je kan kiezen om Weghorst erin te zetten", vult Karim El Ahmadi aan. Daar kan Jansen zich niet helemaal in vinden. "Het zou heel raar zijn - we hebben Farioli horen zeggen dat Brobbey zijn onbetwiste eerste spits is - om dat nu te gaan wijzigen. Dáárom denk ik dat hij nu gaat wijzigen."

Jansen legt uit wat hij bedoelt. "Puur op basis van belasting, waar Farioli het vaak over heeft. Niet op basis van: ik ga mijn andere spits, eerste spits maken."