Zes conclusies na Benfica - Feyenoord

Zes conclusies: PriskeBall komt tot wasdom, Feyenoord heeft groeibriljant in huis

23 oktober om 23:45

Feyenoord heeft woensdagavond in Lissabon een ontzettend hoog niveau gehaald. In de eerste helft werd Benfica bij vlagen weggeblazen, en in het tweede bedrijf hielden de Rotterdammers zéér volwassen stand. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies over Feyenoord, dat in vergelijking met de eerdere ontmoeting met Benfica van begin dit seizoen reuzenstappen heeft gezet. 

Bizar contrast met 87 dagen geleden 
Op 28 juli van dit jaar, 87 dagen geleden om precies te zijn, speelde Feyenoord in het inmiddels door Brian Priske naar de prullenbak verwezen 3-4-3-systeem ook al bij Benfica. Destijds om de Eusébio Cup. Toen werd Feyenoord van het kastje naar de muur getikt. Woensdagavond was dat, met name in de eerste 35 minuten, andersom. Geconcludeerd kan worden dat de Rotterdammers in die kleine drie maanden tijd enorm gegroeid zijn. Eigenlijk op elk vlak. De intensiteit, het positiespel, noem het maar op. Alles was woensdagavond drie klassen beter. 

Middenveld sterkste linie, Milambo bizar goed
De puzzel op het middenveld heeft Priske gelegd, zoveel is wel duidelijk. In-beom Hwang en aanvoerder Quinten Timber haalden in Lissabon allebei een erg hoog niveau, maar Milambo was de man van de wedstrijd. De negentienjarige middenvelder is de belichaming van een moderne voetballer. Hij combineert een ongelooflijke inhoud met techniek, én scorend vermogen. Het kan niet anders dan dat Europese topclubs hem na woensdagavond in het vizier hebben.

Feyenoord verandert na balverovering in TGV
Zodra Feyenoord woensdagavond een bal veroverde, zetten de middenvelders en de aanvallers het met een ongekende snelheid en intensiteit op een lopen. Daarmee werd de ietwat oude én trage defensie van Benfica bij vlagen helemaal opengereten. In de tweede helft lukte het de Rotterdammers vanwege vermoeidheid minder goed om dat uit te voeren, maar toen was het verschil al gemaakt. 

Ueda snoert criticasters de mond
"Willen jullie iets grappigs horen over Ueda?", zei Kenneth Perez afgelopen weekend, doelend op de prima Eredivisie-cijfers van de Japanse spits, die desondanks niet iedereen kan overtuigen. Wellicht zijn ook zij die nog twijfelden, om. Ueda heeft een echt neusje voor de goal, à la Filippo Inzaghi. Hij kan onzichtbaar zijn, om vervolgens opeens toe te slaan. Natuurlijk, er valt in het geval van Ueda nog meer dan genoeg te verbeteren, maar de revaliderende Santiago Gimenez zal zich misschien wel een beetje zorgen maken. 

Drie op een rij lonkt voor Feyenoord
Als je op deze manier voor de dag kan komen, bij een club als Benfica, dan is Feyenoord het eigenlijk aan zijn stand verplicht om ook de eerstvolgende Champions League-wedstrijd te winnen. Die staat gepland voor woensdag 6 november. De tegenstander? Het RB Salzburg van de Nederlandse trainer Pepijn Lijnders, die zijn eerste drie wedstrijden verloor met respectievelijk 0-3, 0-4 en 0-2. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

PriskeBall voorzien van benodigd laagje stucwerk
''PriskeBall' heeft nog wat stucwerk nodig', tekende het Algemeen Dagblad begin dit seizoen op, doelend op de valse start van Priske bij Feyenoord. Inmiddels kan, na zeges op Girona, FC Twente, Go Ahead Eagles en Benfica wel gesteld worden dat de Deen het op de rit heeft. Vooral de laatste twee waren indrukwekkend. Rust kunnen ze bij Feyenoord echter niet pakken, want zondag staat het uitduel met FC Utrecht alweer op het programma. De week daarop zijn Ajax en AZ de tegenstanders.