Timber over Feyenoord en Milambo

Timber roept 'Man of the Match' Feyenoord voor de camera: 'Gun het hem man!'

23 oktober om 23:16
Laatste update: 23 oktober om 23:33

Quinten Timber is maar wat trots op zijn ploeg na de 1-3 overwinning van Feyenoord op Benfica. Één man sprong er voor hem bovenuit: Antoni Milambo. De negentienjarige middenvelder wordt door de aanvoerder bij zich geroepen.

Feyenoord heeft zich 'met goed voetbal' naar de overwinning geknokt, benadrukt Timber, die daarna Milambo bij zich roept. "Anto, Anto! Man of the match hier. Geweldig", schreeuwt de aanvoerder voor de camera bij Ziggo Sport. Milambo is door het dolle heen. "Fantastisch. Twee goals in de Champions League is heerlijk”, reageert het talent. "Ga weer naar binnen", grapt Timber. "Ik gun het hem man. Hij werkt hard. Dank aan God. We werken er hard voor. God bepaalt wat er gebeurt. Vandaag mocht hij twee goals maken. Ik gun het hem man. Let’s go."

Timber krijgt vervolgens de vraag wat er in de laatste weken veranderd is bij Feyenoord. "Ik zeg het in elk interview. Het heeft tijd nodig. Je moet hard werken. Je moet niet luisteren naar de critici. Naar de goede critici kan wel. Je moet je daardoor niet laten beïnvloeden. Na Leverkusen konden we niet voetballen en dat we niks hadden te zoeken in de Champions League. Nu hebben we zes punten uit drie wedstrijden. Dat zegt genoeg over deze groep. Het is aan ons om beter te blijven worden. Dit weekend is er weer een belangrijke wedstrijd. Elke wedstrijd is belangrijk momenteel. Ik ben heel blij met deze drie punten. Benfica is een fantastische ploeg. Als je hier drie punten kan pakken, dan doe je dat heel goed."

De aanvoerder is dan ook meer dan trots op zijn ploeg. "Ik zeg het net al. Antoni werkt super hard. Credits naar heel het team, hoe we hebben opgebouwd. We speelden goed voetbal en hebben gevochten als leeuwen. Daar ben ik trots op."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!