Van Hooijdonk over Feyenoord

Van Hooijdonk over Feyenoord in de CL: 'Blijf nog steeds bij mijn woorden'

23 oktober om 23:33

Pierre van Hooijdonk staat nog steeds achter zijn uitspraken na Feyenoord-Bayer Leverkusen (0-4). De oud-spits zei destijds dat de Rotterdammers niets te zoeken hebben in de Champions League. Inmiddels hebben Brian Priske en co. zes punten verzameld in drie duels.

"Ik heb genoten" steekt Van Hooijdonk van wal over het met 1-3 gewonnen duel van Feyenoord met Benfica. "Het was echt een heel indrukwekkend Feyenoord. De lijn van Girona is doorgezet, maar vandaag was echt geweldig. Het middenveld was echt buitencategorie."

De Rotterdammers begonnen met een 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen nog dramatisch aan de Champions League-campagne. "Misschien moet Feyenoord zich op de Eredivisie concentreren en de Champions League lekker laten gaan", zei Van Hooijdonk destijds na de wedstrijd. De oud-spits vond op dat moment dat Feyenoord niets te zoeken had in het miljardenbal.  

Van Hooijdonk komt niet terug op die eerdere uitspraken. "Nou, nee", aldus de analist bij Ziggo Sport. "Als je het elftal ziet wat toen op het veld stond. Hwang speelde één duel mee. Bueno, die vandaag heel goed was, speelde ook niet. Achterin staat vandaag een fenomenale Trauner. Dat zijn drie spelers die zich ontwikkeld hebben tot bruikbare spelers. Dan word je als erftal automatisch beter. Die stonden toen niet op het veld. Ik blijf nog steeds bij mijn woorden van dat moment."

De oud-spits vind dan ook niet dat hij zich te kritisch heeft uitgelaten over het Feyenoord van toen. "Wij beoordelen toch iets wat we op dat moment zien. Op dat moment was het vrij ondermaats. Gelukkig pakken de wijzigingen goed uit. Dan zie je waar Feyenoord toe in staat is. Als je ziet hoe dominant ze hier in Lissabon waren. Dat vind ik echt geweldig."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!