Vink ziet 'hele bizarre dingen' van Boscagli

Vink ziet 'hele bizarre dingen' van PSV-routinier: 'Gevaar voor eigen team'

Vandaag om 00:18

Het optreden van Olivier Boscagli in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain wekt verbazing. Marciano Vink zag de PSV-verdediger veel verkeerde keuzes maken in het Parc des Princes.

"PSV heeft een punt uit het vuur gesleept, niet een punt gewonnen. Zelf kregen ze ook gewoon kansen. Ik vond Noa Lang goed spelen, de jonge Dams deed het goed tegenover Dembélé en ik vond Flamingo wéér zijn mannetje staan. Boscagli wisselde goede dingen af met hele bizarre dingen", vertelt Vink bij Voetbalpraat.

De oud-speler van de Eindhovenaren zoomt verder in op het optreden van Boscagli na het 1-1 gelijkspel. "Sommige keuzes waren onbegrijpelijk. Bij een aantal voorzetten was hij gewoon aan het ballwatchen. Hij vergat een paar keer dat hij een directe tegenstander had en Soms stapte hij in en werd hij simpel uitgespeeld op het middenveld. Dat mag hem niet gebeuren."

"Nu nam hij hele onverstandige beslissingen", vervolgt een verbaasde Vink. "Waardoor je een nog groter gevaar werd voor je eigen team. En dat was heel gek." Sjoerd Mossou valt hem bij. "Het was een soort wandelend doordekken wat hij deed. Hij wandelde dan tot de zestien van de tegenpartij."

Tijdens de rust was ook Alex Pastoor al zeer uitgesproken over het verdedigen van Boscagli. "Dat was gewoon slecht", zei hij bij Ziggo Sport.