Pastoor haalt uit naar PSV-dissonant Boscagli

Alex Pastoor neemt PSV-dissonant de maat: 'Dit is gewoon slecht'

22 oktober om 22:04

Alex Pastoor wijst Olivier Boscagli aan als dissonant van PSV in de eerste helft tegen Paris Saint-Germain. De Ziggo Sport-analist oordeelt dat de Franse verdediger er in meerdere situaties helemaal niet goed uitzag. 

Met een onderschepping was Boscagli belangrijk in aanloop naar het doelpunt van Noa Lang. "Dat was zeer goed getimed. Hij hield de passlijn dicht en kwam uiteindelijk voor de man." Verder is Pastoor echter zeer kritisch. "Aan het begin van de wedstrijd was hij al helemaal aan het doordekken, terwijl de man waarop hij doordekt de bal helemaal niet krijgt. Daardoor moeten alle middenvelders in het hart van de defensie komen om dit te lijmen."

"Maar niet alleen dat", vervolgt Pastoor, die een paar minuten later zag dat Boscagli op het middenveld stond en niet goed timede. "Dan moet je in dezelfde seconde besluiten om even in te houden, zodat je jouw lichaam tussen de tegenstander en jouw keeper houdt. En ook het dekken voor de goal ben ik bij hem altijd kritisch op. Hij had niet in de gaten dat hij Dembélé moest nemen", doelt hij op de grote kans van die laatste na achttien minuten. "Boscagli verloor hem volledig uit het oog."

Pastoor is nog niet uitgeraasd. "Dit is gewoon slecht. Boscagli staat volledig geparkeerd, in zo’n wedstrijd, dat kan niet." Hij verwacht meer van de Monegask. "Hij is de enige verdediger met een beetje ervaring op dit niveau. In plaats van dat je aan komt lopen met je emmertje van 'hé, het huis staat in de brand', moet je negentig minuten die brandslang in je klauwen hebben. Je moet aanstaan, maar hij wandelt."