Ryan Flamingo blij met gelijkspel tegen PSG

Flamingo zag kantelpunt voor PSV: 'Ik hoorde wat gefluit in het stadion'

22 oktober om 23:36

Ryan Flamingo is tevreden met het punt dat PSV dinsdagavond heeft overgehouden aan het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain. De verdediger gaat in gesprek met Ziggo Sport wat dieper in op de wedstrijd én op zijn eigen vertoonde spel.

"Ik vond dat we de eerste helft echt een goede pot speelden. De tweede helft werd het wel wat lastiger", vat Flamingo na afloop samen. "Op een gegeven moment scoren zij ook en ze drukten ons wel heel erg veel terug."

Vervolgens gaat de jonge verdediger in op zijn eigen prestatie. "Ik had de taak om de spits op te pakken, maar eigenlijk hadden ze niet echt een spits. Ik had niet echt iemand waaraan ik me vast kon bijten. Je moet dan gewoon goed praten met je medespelers en goed overgeven op het juiste moment. Vooral het neerzetten is belangrijk."

Flamingo zag dat zijn ploeg, vooral in de eerste twintig minuten van beide helften, aan het overleven was. "Wij zijn goed aan de bal, dus we moesten wat rustiger aan de bal zijn en de bal langer bij ons houden. Anders krijg je dat het spel de hele tijd op en neer gaat. Rond de dertigste minuut hielden we de bal wat langer bij en kregen we wat kansen. Ik hoorde ook wat gefluit in het stadion, dus dat deed ons ook wel goed. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met een gelijkspel. Het is ook gewoon een topploeg waartegen je speelt."