Aursnes vertelt over weerzien met Feyenoord

'Ik heb veel goede herinneringen aan Feyenoord, het was een avontuur voor mij'

Vandaag om 17:26

Benfica-middenvelder Fredrik Aursnes kijkt uit naar het weerzien met Feyenoord in de Champions League. De Noor, die een verleden heeft in De Kuip, geeft hoog op over zijn oude club en hecht weinig waarde aan de 5-0 zege die Benfica in de voorbereiding boekte op Feyenoord.

In aanloop naar het Champions League-treffen tussen Benfica en Feyenoord schuift Aursnes aan op de persconferentie. De controleur maakte twee jaar geleden nog de overstap van Rotterdam naar Lissabon voor dertien milioen euro. "Ik kijk heel erg uit naar de wedstrijd tegen mijn voormalige club", laat hij optekenen door Voetbal International. "Het gaat een lastige wedstrijd worden. Het is een goede tegenstander en ik weet hoe lastig ze te bespelen zijn."

"Ik heb heel goede herinneringen aan Feyenoord. Dat was een fijn avontuur voor mij. We wonnen de competitie en haalden de Conference League-finale, ook al was die niet zo best", vervolgt Aursnes, die merkt dat hij een betere speler is geworden in Portugal. "Ik voel dat ik veel meer ervaring heb. Het niveau ligt hier heel hoog. Toen ik bij Feyenoord speelde, had ik alleen nog in Noorwegen gevoetbald. Dat was mijn eerste buitenlandse avontuur. Ik ben nu verder en dan word je natuurlijk beter. Je speelt met betere spelers, tegen betere tegenstanders. Dus ik hoop dat ik wel ben gegroeid.'

In de voorbereiding ging Feyenoord ook al op bezoek bij Benfica. Toen waren de Portugezen met maar liefst 5-0 te sterk. Aursnes, die dat duel 85 minuten meedeed, put echter geen hoop uit die zege. "Ik neem dat duel niet als referentiekader. Dat was een vriendschappelijk duel en dit is de Champions League. Dat is totaal anders."