Derksen wordt misselijk van Weghorst en Til

Derksen wordt 'misselijk' van Ajax-speler: 'Het is echt belachelijk'

Vandaag om 09:16

Johan Derksen heeft afgelopen voetbalweekend met stijgende verbazing gekeken naar Wout Weghorst en Guus Til. De Ajax-speler en PSV’er gingen in hun wedstrijden naar de grond en kregen respectievelijk een strafschop en een rode kaart voor de tegenstander mee. Belachelijk, aldus Derksen.

Weghorst liet zich in de wedstrijd tegen Heracles vrij makkelijk vallen in de zestien meter van de tegenstander, waardoor hij een strafschop kreeg. Een onterechte volgens Derksen. "Natuurlijk is dit geen penalty. Echt belachelijk, echt belachelijk. Ik word misselijk van Weghorst. Hij stort neer alsof hij een doodschop krijgt." Weghorst kreeg de penalty uiteindelijk en benutte deze ook, waardoor Ajax met 3-4 won in Almelo.

Derksen was sowieso niet tevreden over de scheidsrechters afgelopen weekend, want hij vond ook de rode kaart die David Møller Wolfe kreeg na een overtreding op Til schandalig. "Lachwekkend, het was eigenlijk niet eens een gele kaart." PSV won uiteindelijk met 1-2 van AZ, waardoor de Eindhovenaren nog altijd zonder puntverlies zijn in de Eredivisie.