Derksen ziet Van Persie alle rookie fouten maken

Derksen ziet Eredivisie-coach 'alle rookie-fouten maken': 'Hij lijdt eronder'

Vandaag om 10:39

Johan Derksen ziet Robin van Persie een hoop fouten maken als coach van sc Heerenveen. De analist ziet hier geen groot probleem in, want hij denkt dat de oud-speler nu wel razendsnel een goede trainer zal worden.

"Van Persie is heel enthousiast begonnen, maar die komt er nu heel langzamerhand achter dat het trainersvak meer inhoudt dan een enthousiast praatje over aanvallend voetbal en het publiek vermaken. Hij wordt nu denk ik in recordtijd een echte trainer. Hij maakt alle rookie-fouten die iedere jonge trainer maakt", vertelt Derksen over Van Persie in Vandaag Inside. Hij ziet onder andere het veelvuldig wisselen met de keepers als beginnersfout.

Het sc Heerenveen van Van Persie staat op dit moment op de zestiende plek in de Eredivisie. Met twee zeges, twee gelijke spelen en vijf verliespartijen staan de Friezen op doelsaldo nu op de nacompetitieplek. PEC Zwolle heeft op plek vijftien evenveel punten. Derksen ziet wel dat de resultaten Van Persie wat doen. "Je ziet aan zijn hoofd: hij lijdt eronder. En hij heeft meer krediet dan een gewone trainer. Maar ook in Heerenveen wordt het dadelijk onrustig."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!