Perez gaat in op ontwikkeling Brobbey

'Brobbey heeft een stap van zijn ontwikkeling overgeslagen en moet die nu inhalen'

Vandaag om 06:58
Laatste update: om 08:22

Kenneth Perez vindt dat Brian Brobbey een stap in zijn ontwikkeling heeft overgeslagen. De veelbesproken spits mist volgens de analist 'koelbloedigheid' voor het doel en dat breekt hem op dit moment op.

Bij ESPN komt de huidige vorm van Brobbey ter sprake. Perez heeft niet het gevoel dat Ajax-trainer Francesco Farioli gaat kiezen voor Wout Weghorst in de spits in plaats van Brobbey. "Hij heeft er geen boodschap aan of iemand gefrustreerd raakt, omdat hij maar zestig minuten speelt of dat de ander gefrustreerd raakt als hij op de bank blijft zitten", aldus de oud-voetballer. "Hij heeft voor het team de juiste beslissing genomen, waardoor zij een overwinning op Heracles hebben geboekt. Alleen de spitsen denken: ik wil langer blijven staan, goals maken en het vertrouwen van de trainer hebben."

Het argument dat Brobbey de tegenstander moe heeft gemaakt, waardoor Weghorst zou kunnen scoren, wil Perez niets van weten. "Dat zou betekenen dat hij geen grote kansen zou hebben gehad. Dat had hij wel degelijk", stelt de analist. "Als hij die ene bal erin tikt, maakt hij zijn eerste goal en staat het 0-1. Ik vind het te makkelijk om te zeggen: hij maakt ze allemaal moe, er komt een spits in en hij hoeft hem maar in te tikken."

"Brobbey heeft bepaalde kwaliteiten die je zelden ziet, alleen hij heeft één belangrijk ding niet en dat is koelbloedigheid voor het doel", gaat Perez verder. "Dat is een vervelende eigenschap om te missen als spits."

Momenteel kampt Brobbey met een gebrek aan scorend vermogen, maar volgens Perez valt dit zeker nog te verbeteren. "Hij heeft een stap van zijn ontwikkeling overgeslagen en die moet hij nu inhalen op het hoogste podium. Hij is 21 jaar, dus het kan nog wel, maar hij zal nooit de afmaker worden die alles erin schiet. Maar het kan wel beter worden."