Pastoor plaatst kanttekening bij zege Feyenoord: 'Daarvoor ontberen ze kwaliteit'

Pastoor plaatst kanttekening bij zege Feyenoord: 'Daarvoor ontberen ze kwaliteit'

21 oktober om 21:38

Feyenoord maakte indruk in de 1-5 zege bij Go Ahead Eagles, maar Alex Pastoor plaatst een kanttekening bij het optreden van de Rotterdammers. In Rondo geeft hij aan dat het vertoonde spel wel vooral goed is in grote ruimtes.

Wanneer het spel van Feyenoord onder de loep wordt genomen, komt Pastoor met een 'maar'. "Dat is niet om het naar beneden te halen, maar al deze acties vinden plaats in een hele grote ruimte. Daar zijn deze spelers, zo blijkt, hartstikke goed in. De omschakeling van het verdedigen naar het aanvallen, of het opbouwen in grote ruimtes. Dat kunnen ze echt heel goed", aldus de voormalig trainer van onder meer Excelsior, Sparta en Almere City.

"Waar Feyenoord de laatste tijd bijvoorbeeld best veel last van had, is dat ze niet tegen die muur aan konden voetballen", vervolgt Pastoor, verwijzend naar het aantal gelijke spelen van de ploeg van Brian Priske. "Dat ze daarvoor de individuele kwaliteiten een klein beetje ontberen, of de vorm. Zo'n Osman is, net als Minteh, in grote ruimtes supergoed. Maar de volgende tegenstander gaat zich misschien ingraven en dan moet je het ook weer laten zien."