Simonis lyrisch over Feyenoorder Timber

Simonis over Feyenoorder: 'Hij is verrot, maakt oorlogjes, trekt, knijpt en duwt'

Vandaag om 12:14
Laatste update: om 12:32

Paul Simonis is tijdens Go Ahead Eagles onder de indruk geraakt van Quinten Timber. De trainer van de Deventenaren zag de middenvelder van Feyenoord negentig minuten lang alles in de strijd gooien. Ook Antoni Milambo kan op complimenten van Simonis rekenen. 

"Een geweldige speler", begint Theo Janssen zondagavond bij NOS Studio Voetbal over Timber. "Sterk, kan uitstellen, je kan niet te kort op hem zitten want dan gebruikt hij zijn lichaam. Geef je hem iets te veel ruimte, dan kan hij je ook nog passeren."

Vervolgens gaat Simonis in op het optreden van de Oranje-international, die er met een doelpunt mede voor zorgde dat Go Ahead in eigen huis hard onderuit ging: 1-5. "Hij is ook verrot. Hij loopt oorlogjes te maken met onze spelers. Trekken, duwen, knijpen en een beetje irriteren. Een keer liep hij hard door en had hij geel kunnen krijgen. Dat spel speelt hij ook heel goed."

Timber speelde samen op het middenveld met Milambo. Ook hij kon Simonis bekoren. "Ik vond Milambo echt heel bijzonder gisteren (zaterdag, red.)", aldus de trainer, die bijval krijgt van tafelgenoot Ibrahim Afellay. "Moet je kijken hoe het kan lopen. Milambo ontwikkelt zich geweldig, maar had niet in het elftal gestaan als Stengs bijvoorbeeld fit was geweest. Ik vind het wel mooi dat een jongen uit de eigen opleiding zijn kans grijpt."