Mitchell van der Gaag over waarom hij vertrok als assistent van Ten Hag

Voormalig assistent Ten Hag doet verhaal over vertrek: 'Wat er gebeurd is?'

Vandaag om 17:26
Laatste update: om 17:26

Mitchell van der Gaag heeft bij de NOS tekst en uitleg gegeven over zijn vertrek bij Manchester United. De Nederlander was twee seizoenen lang assistent-trainer van Erik ten Hag, maar wil nu weer op eigen benen staan. 

Ten Hag nam Van der Gaag in de zomer van 2022 mee naar United. Afgelopen zomer zette hij een punt achter zijn avontuur op Old Trafford. "Dat waren twee geweldige jaren, omdat je echt in de top werkt. En dan heb ik het niet alleen over United, maar ook de hele competitie", blikt Van der Gaag terug vanuit Portugal, het land waar hij al sinds 2001 met tussenpozen woont. 

"Normaal zie je de Premier League op televisie, nu zat ik er middenin. Als je kijkt naar de tactische variatie, om maar een trainersterm te gebruiken: die is in de Premier League top. Het was genieten", vertelt hij. Van een breuk of iets dergelijks was geen sprake. "Wat er gebeurd is? Nou niet zoveel. Het is mijn ambitie om weer hoofdtrainer te worden, nadat ik eerst assistent bij Ajax was en daarna bij Manchester United. Het is geweldig om assistent te zijn, maar op een gegeven moment heb je zelf ook weer je ambities."

De inmiddels 52-jarige Van der Gaag wacht vanuit Portugal op een aantrekkelijke aanbieding. In Nederland was hij al werkzaam bij FC Eindhoven, Excelsior, NAC Breda, Jong Ajax en de hoofdmacht van de Amsterdammers, waar hij in het seizoen 2021/22 fungeerde als assistent.