Grote opluchting bij Man United: Ten Hag weet na zegeloze maand weer wat winnen is

Grote opluchting bij Man United: Ten Hag weet na zegeloze maand weer wat winnen is

Vandaag om 17:58

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft een zeer bevrijdende zege op Brentford geboekt. In eigen huis kwamen The Red Devils op slag van rust nog op achterstand, maar in het tweede bedrijf wist United de boel volledig om te draaien. Dat verschaft Ten Hag weer iets aan ademruimte op Old Trafford.

Bij het treffen tussen Manchester United en Brentford nam Ten Hag 'gewoon' plaats op de bank van de thuisploeg, ondanks dat zijn positie tijdens de interlandperiode onder de loep is genomen. United kende namelijk een desastreuse seizoensstart onder Ten Hag. Na tien minuten moest Matthijs de Ligt even naar de kant bij de thuisploeg: de Nederlander kwam met zijn hoofd tegen de knie van Brentford-spits Kevin Schade, waardoor hij met een bebloed hoofd achterbleef.

Nadat De Ligt terug was gekeerd binnen de lijnen, werd United sterker. Mark Flekken wist een bal ternauwernood van de lijn te halen bij Brentford, terwijl hij ook handelend moest optreden na meerdere pogingen van Alejandro Garnacho. Een treffer van United hing dus in de lucht, maar toch was Brentford de ploeg die vlak voor rust op voorsprong kwam.

Uit een corner wist Ethan Pinnock de bal zo tegen de touwen te knikken, tot ongeloof van Ten Hag en De Ligt: laatstgenoemde moest op dat moment opnieuw langs de zijlijn behandeld worden vanwege de wond die hij eerder in de wedstrijd opliep. Daardoor kon hij de tegengoal niet voorkomen. Manchester United ging daardoor met een achterstand aan de thee, maar de formatie van Ten Hag begon fantastisch aan de tweede helft.

In de 47ste minuut was het namelijk alweer gelijk: Marcus Rashford wist Garnacho met een goede voorzet te vinden bij de tweede paal. De Argentijn wist de bal daarna in één keer achter Flekken te schieten. Daarna drukte de thuisploeg door: Manchester United bleef tot kansen komen en na iets meer dan een uur spelen was het opnieuw raak. Met een fraaie stift van Rasmus Højlund was Flekken te machtig, wat voor een vreugde-explosie zorgde op Old Trafford én bij Ten Hag en zijn technische staf.

In het half uur dat volgde wist Manchester United de zege over de streep te trekken. Daardoor pakken de Mancunians voor het eerst in ruim een maand tijd weer eens drie punten in de Premier League. United staat nu, in ieder geval voor even, tiende op de ranglijst, met elf punten uit acht duels. Brentford bezet de twaalfde positie.