Erik ten Hag begraaft strijdbijl met Britse pers

Ten Hag heeft lolbroek aan en laat zaal vol Engelse journalisten schaterlachen

Vandaag om 17:08
Laatste update: om 17:08

Erik ten Hag heeft, in ieder geval voor even, de strijdbijl begraven met de Engelse pers. De manager van Manchester United grapte er maandag op los tijdens een prijzengala. 

Ten Hag was maandag aanwezig op het Football Writers' Association Northern Managers Awards dinner. Daar kreeg de Nederlander een prijs voor zijn FA Cup-winst met United. "Ik vind het leuk om al mijn vrienden hier weer te zien", aldus een lachende Ten Hag, die vorige week vrijdag nog gehakt maakte van het Engelse journaille, door ze te betichten van het opschrijven leugens. 

"Ik heb hier echt naar uitgekeken, en ik heb ze echt gemist", vervolgt Ten Hag, die daarmee voor een lachende zaal vol Engelse journalisten zorgt. "Ik zal iedereen hier te woord staan. Sommigen zijn aardig voor me, anderen iets minder aardig. Een vriend van me uit Duitsland gaf me een tip. Misschien moet je één van de journalisten voorstellen om van baan te wisselen."

Vervolgens hapt Neil Curtis van The Sun gretig toe. "Neil, zullen we afspreken dat ik een lekker relaxed tripje naar Istanbul heb en dat jij het opneemt tegen José Mourinho?", countert Ten Hag met een grote glimlach. De oud-trainer van Ajax staat donderdagavond tegenover Fenerbahçe in de Europa League. 

Ten Hag ging tot slot ook nog even in op de zeer matige competitiestart van United, dat afgelopen weekend won van Brentford, maar slechts elfde staat in de Premier League. "We zijn natuurlijk niet blij met waar we nu staan, maar ik wil benadrukken dat je geen prijzen wint in de herfst. Ook niet in de winter, en ook niet in de lente. De prijzen worden in april en mei verdeeld. Onze taak is om dán te winnen."