UEFA maakt scheidsrechter bekend voor Benfica-Feyenoord

UEFA maakt aanstellingen bekend: pikant weerzien voor Feyenoord

Vandaag om 12:10
Laatste update: om 12:20

De UEFA heeft Umut Meler aangesteld voor het Champions League-duel tussen SL Benfica en Feyenoord van woensdagavond. Voor de Rotterdammers is dit een pikant weerzien met de Turkse leidsman, want in 2022 werd er in de ogen van de Feyenoorders onterecht een doelpunt goedgekeurd.

Hiervoor moeten we terug naar 7 april 2022, toen Feyenoord het in eigen huis opnam tegen Slavia Praag in de kwartfinale van de Conference League. Vlak voor rust had Peter Olayinka de Tsjechen op gelijke hoogte geschoten en na het rustsignaal liep het uit de hand. Enkele Feyenoorders gingen verhaal halen en dit resulteerde in een opstootje, waarbij Marino Pusic, assistent van toenmalig Feyenoord-trainer Arne Slot, iemand bij de keel greep en zodoende een rode kaart kreeg.

De Rotterdammers waren van mening dat de gelijkmaker niet goedgekeurd had mogen worden, want volgens hen stond Yira Sor hinderlijk buitenspel bij de treffer van Olayinka. De arbitrage besloot anders en er was destijds ook geen VAR aanwezig om de beslissing te corrigeren.

"Helaas was er één moment waardoor de dynamiek van de wedstrijd op z'n kop werd gezet. Vervelend genoeg voor ons was het een goal die geen goal had mogen zijn", vertelde Slot na afloop. "We zijn dit seizoen door de VAR al vaker niet geholpen, maar in elke andere situatie was deze goal honderd procent afgekeurd."

Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Een week later trok Feyenoord met 1-3 aan het langste eind in Praag, waardoor de Rotterdammers zich plaatsten voor de halve finale. De droom van Feyenoord om een Europese prijs te pakken viel in de finale in duigen, toen AS Roma te sterk bleek.