Afellay kritisch op Van Kaam na doelpunt Klaassen

Afellay ergert zich tijdens Heracles-Ajax: 'Dit is gewoon werkweigering'

Vandaag om 11:44

Ibrahim Afellay is kritisch op de rol van Heracles Almelo-speler Daniël van Kaam in aanloop naar het doelpunt van Davy Klaassen tijdens het duel tussen Heracles en Ajax (3-4). Voorafgaand aan de 1-1 werd van Kaam verrast in zijn rug door een loopactie van de middenvelder.

Klaassen was trefzeker van dichtbij, nadat een poging van Bertrand Traoré werd geblokt door Ivan Mesik. De doelpuntenmaker verraste Van Kaam met een loopactie richting de tweede paal en kon daar de bal vervolgens tegen de touwen schieten.

Bij Studio Voetbal komt het doelpunt van Klaassen ter sprake. "Als je ziet hoe die middenvelder (Van Kaam, red.) op z’n elfendertigst (erg langzaam, red.) terugloopt… Moet je eens kijken waar Klaassen vandaan moet komen", begint Afellay. "Je weet dat het gevaarlijk wordt als Klaassen de zestien in loopt. Dit is gewoon werkweigering. Hij wandelt gewoon terug. Als Klaassen in de zestien is, dan moet je daar gewoon bij zijn. Want het is een verschrikkelijk mooie kwaliteit van deze speler. Wat is hij toch belangrijk voor dit Ajax."

Afellay is niet te spreken over de houding van Van Kaam bij de tegentreffer. "Het ontbrak nog net niet aan popcorn bij hem. Hij wandelde gewoon terug. Hij had nog een voorsprong. En in plaats van dat hij aanzet, doet hij dit… Bizar."