Steun voor Brobbey: 'Blij dat Weghorst startte'

'Wij speelden laatst tegen Ajax en toen startte Weghorst, daar waren we blij mee'

Vandaag om 07:18

Go Ahead Eagles-trainer Paul Simonis neemt het op voor de worstelende Brian Brobbey. Hij vindt de spits van Ajax op bepaalde vlakken nog altijd beter dan zijn teamgenoot en concurrent Wout Weghorst.

"Wij speelden onlangs tegen Ajax en toen startte Weghorst. Nou, daar waren wij blij mee", stelt Simonis zondagavond bij Studio Voetbal. Hij denkt dat de routinier op bepaalde vlakken net iets minder is dan Brobbey. "In het druk zetten, alles eromheen als spits, dat is wel een stuk minder. Later kwam Brobbey erin, met Klaassen, en toen kantelde de wedstrijd wel. Toen kreeg je snelheid en diepgang. Toen kreeg je gasten die echt het gevecht aangingen."

Als invaller is Weghorst de laatste weken goud waard voor Ajax. Hij was in de slotfase tegen FC Groningen (3-1) goed voor een doelpunt en een assist en wist ook tegen Heracles Almelo (3-4) puntenverlies af te wenden met twee goals. "Niks ten nadele van Weghorst, want hij deed het weer geweldig en was megabelangrijk", benadrukt Simonis. "Maar ik heb ook de andere kant gezien, dus dat hij startte en Brobbey erin kwam."

"Nou ben ik wel gekleurd, want ik ben een fan van Brobbey", erkent Simonis. "Ik heb in mijn carrière als jeugdtrainer wel dertig keer tegen Brobbey gespeeld. Toen was hij niet te houden, echt niet te houden. Het was bijna lachwekkend. De spelers hingen bijna om zijn nek."