Westerveld oneens met Viaplay-collega's

Westerveld oneens met Viaplay-collega's: 'Hij heeft volgens mij te veel gedronken'

Vandaag om 18:59
Laatste update: om 19:02

Bij het treffen tussen Liverpool en Chelsea is discussie ontstaan over een moment rondom Tosin Adarabioyo. De verdediger van Chelsea werkte de doorgebroken Diogo Jota tegen de vlakte, maar kreeg enkel een gele kaart. Frank de Boer en Simon Cziommer kunnen zich vinden in die beslissing, maar Sander Westerveld is een heel andere mening toegedaan.

In de studio van Viaplay wordt het veelbesproken moment van Tosin geanalyseerd. Cziommer komt als eerst aan het woord. "Dit is gewoon een terechte gele kaart. Ik vind dit geen rode kaart", zo vertelt de analist. Vervolgens wordt de vergelijking getrokken met de rode kaart van William Saliba, die na een vergelijkbaar moment wel moest gaan douchen bij Arsenal dit weekend. De Boer ziet echter een belangrijk verschil. "De bal hier draait weg en er staat nog iemand bij, dus dit is veel minder gevaarlijk dan die van Saliba. Dit valt te billijken."

Westerveld, die tussen 1999 en 2001 keepte bij Liverpool en namens Viaplay aanwezig is op Anfield, is het echter niet eens met zijn collega's: volgens de oud-doelman moest Tosin net als Saliba met rood van het veld. "Simon denkt dat het geen rode kaart was, maar ik denk dat hij bij de brunch te veel gedronken heeft", is Westerveld duidelijk. "Zelfs een Chelsea-fan zou dit een rode kaart vinden. Wat kun je voor reden geven dat dit geen rode kaart is?"