Robin van Persie gaat voor Europees voetbal met sc Heerenveen

Van Persie deelt torenhoge ambities bij Heerenveen: 'Niet bang zijn'

Vandaag om 19:18

Robin van Persie wil Europa in met sc Heerenveen, zo vertelt hij op de clubsite van de Friezen. De kersverse oefenmeester toont zich ambitities en heeft met Heerenveen een duidelijk doel voor ogen.

"We hebben heel duidelijk voor ogen wat we willen: play-offs halen voor Europees voetbal. En hopelijk lukt het zelfs om ons direct te kwalificeren voor Europa. Ik vind dat we niet bang moeten zijn om dat uit te spreken. Dat doe ik niet om stoer te doen, maar omdat ik het echt realistisch vind", begint Van Persie opportunistisch.

Van Persie kende een lastige start in Friesland, maar ziet dat het tij inmiddels is gekeerd binnen zijn spelersgroep. "Ik wil ervoor waken dat er een gevoel ontstaat van: jammer… We moeten gewoon zorgen dat het niet meer gebeurt. Die focus zie ik ook echt in de groep, dus daar word ik wel heel blij van. Sowieso is het geweldig om met deze groep te werken, want iedere speler is enorm coachbaar en wil echt beter worden", aldus de oefenmeester.

Heerenveen neemt het zaterdagavond in Nijmegen op tegen NEC. Van Persie neemt geen genoegen met minder dan drie punten. "We gaan voor de winst. Dat doen we iedere wedstrijd."