Been onder de indruk van werk Farioli bij Ajax

Been onder de indruk van nieuw Ajax: 'Hij heeft echt wat teweeggebracht'

Vandaag om 11:45

Mario Been is enorm onder de indruk van de invloed die Francesco Farioli op Ajax heeft gehad. In Voetbalpraat van ESPN ziet de oud-coach dat de Amsterdammers een stijgende lijn hebben ingezet.

"Farioli heeft in Amsterdam best wel wat teweeggebracht", begint Been lovend over het werk van de Italiaan. "Als je ziet hoe fit het elftal is. Ze willen en je hoort de spelers zeggen dat ze allemaal achter de trainer staan op basis van het plan dat hij ze meegeeft. Het is allemaal duidelijk voor iedereen." Farioli werd afgelopen zomer door Ajax overgenomen van OGC Nice. De Italiaan tekende een contract tot medio 2027.

Been vindt ook dat Farioli een selectie heeft gesmeed, waarin genoeg ervaring aanwezig is. "Ik vind dat wel iets. Van niets naar nu de vijfde plek, maar ze gaan gedurende dit seizoen zeker meedoen. Ook kijkend naar hun selectie, want er is voldoende uitgegeven. Er is enorm veel ervaring met Wout Weghorst en Jordan Henderson en Steven Berghuis komt weer terug. Hij is een jongen met enorm veel kwaliteiten. Ik vind het erg knap."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!