FC Barcelona was dicht bij aantrekken Micky van de Ven

Bojan doet onthulling: Barça pikte huidige Oranje-international bijna op uit KKD

15 oktober om 23:51
Laatste update: 16 oktober om 01:20

FC Barcelona heeft serieus overwogen om Micky van de Ven aan te trekken toen hij nog bij FC Volendam speelde. Dat heeft Bojan Krkic, vader van de gelijknamige voormalig Ajax-speler én oud-scout van de Catalanen, onthuld.

Bojan Krkic senior was te gast bij Cadena SER, en vertelde daar dat hij ooit aanwezig was bij een wedstrijd tussen Volendam en AZ, om daar Kenzo Goudmijn van dichtbij te bekijken. Het was uiteindelijk niet de middenvelder die het meest overtuigde, maar een toen nog zeer jonge verdediger aan Volendamse zijde: Van de Ven. 

"Ze vertelden me dat hij flink groeide, dus ik ging hem de volgende wedstrijd opzoeken", blikt Krkic terug. "Diezelfde week deden ze fysieke tests tijdens een training en het bleek dat hij een hogere topsnelheid had dan Kylian Mbappé."

Met die kennis stapte Krkic naar de technische leiding van Barcelona. Daar adviseerde hij ze om meteen te voldoen aan de 3,5 miljoen euro die Volendam voor Van de Ven wilde hebben. De Catalanen waren te afwachtend, en zagen VfL Wolfsburg er uiteindelijk met de verdediger vandoor gaan. 

De Duitsers betaalden acht miljoen euro voor de Nederlander, die in 2023 voor maar liefst veertig miljoen euro de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. Daar is hij uitgegroeid tot een topverdediger, die ook niet meer weg te denken is uit de selectie van Oranje.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!