Zirkzee te traag voor Premier League genoemd

Juventus krijgt advies om Zirkzee te huren: 'Hij is te traag voor de Premier League'

Vandaag om 12:51

Oud-spits Paolo di Canio vindt dat Juventus een poging moet wagen om Joshua Zirkzee te huren van Manchester United. Tegenover Tuttosport noemt de Italiaan de Nederlandse spits te traag voor de Premier League.

"Ik zou Manchester United vragen of je Zirkzee voor een half seizoen kunt huren", vertelt Di Canio als hem wordt gevraagd naar transferadvies voor Juventus. "United maakt nu al jaren bizarre beslissingen." Di Canio liet zich eerder al zeer negatief uit over het bestuur van de Engelse club. Zo vond hij ook dat de clubleiding van United gearresteerd moest worden voor het verkopen van Scott McTominay aan Napoli.

Di Canio heeft er in ieder geval geen vertrouwen in dat Zirkzee gaat slagen in de Premier League. "Niets gaat daar werken. Zelfs Zirkzee niet. Hij is te langzaam voor de Premier League. Misschien bewijst hij mijn ongelijk met doelpunten en sterke wedstrijden. In de Premier League zijn de verdedigers agressief en zijn er zelfs dertig procent minder overtredingen dan in de Serie A."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!