Sneijder oppert Malen als nieuwe spits van Oranje

Sneijder gaat voorbij aan Brobbey en Zirkzee en oppert nieuwe spits voor Oranje

Vandaag om 08:15

Wesley Sneijder vindt het maar apart dat Donyell Malen geen kans krijgt in de spits bij het Nederlands elftal. Dat vertelt de oud-middenvelder bij Rondo van Ziggo Sport. De aanvaller valt vaak in als buitenspeler, maar de recordinternational hoopt hem een keer in de punt van de aanval te zien.

De laatste dagen is de discussie vaak of Brian Brobbey of Joshua Zirkzee in de spits moet bij Oranje. Sneijder is het er niet mee eens dat dit op dit moment de enige opties zijn. "We hebben nu steeds de discussie of Brobbey of Zirkzee in de spits moet. Ik denk dat Brobbey 75 minuten lang niet in beeld is geweest. Waarom komt Malen daarvoor nooit in beeld?" Malen viel in de tweede helft in voor Oranje, maar hij kwam erin voor Tijjani Reijnders.

Sneijder merkt ook op dat Malen al ervaring heeft met het spelen in de spits. "Hij kan dat toch ook met zijn kracht en snelheid? Hij speelt vaker in een tweespitsensysteem, maar ik denk dat hij dat ook perfect in kan vullen. Hij krijgt maar steeds die tien minuten, die afdankertjes." Malen kreeg in de tweede helft nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn harde schot zorgde niet voor een gelukstreffer van Oranje.