Zirkzee blikt terug op zware wedstrijd tegen Hongarije

Zirkzee analyseert eigen spel in Hongarije: 'Het midden was compleet dicht'

Vandaag om 08:28

Joshua Zirkzee kijkt terug op een hele zware wedstrijd in Hongarije. De spits van Manchester United en Oranje kwam er nauwelijks aan te pas, en legt voor de camera van de NOS uit hoe dat kwam. Of hij tegen Duitsland een nieuwe kans krijgt, weet hij nog niet. 

"Teleurstelling overheerst, maar als je met tien man nog terugkomt op het einde, is dat beter dan niets", vertelt Zirkzee na afloop van de 1-1 in Boedapest voor de camera van de NOS. De aanvaller had het lastig tegen de Hongaren, die in zijn ogen fysiek spel op de mat legden. "Zij kwamen juist met veel dingen weg. Ik denk dat ze dat prima deden, want ze kregen maar één gele kaart met al die overtredingen."

Dat Zirkzee weinig uit kon richten, heeft volgens hemzelf met de as te maken. "Het midden was compleet dicht. Ik moest het speelveld zo groot mogelijk houden, maar het was moeilijk om doorheen te spelen", analyseert hij. "Ik kreeg nog een kans, dankzij een voorzet van Denzel Dumfries. Daar was ik gewoon. Heel simpel. Dat is wel duidelijk."

Het Nederlands elftal speelt aankomende maandag weer. Bondscoach Ronald Koeman heeft de spits nog niet ingelicht over wie er aan de aftrap verschijnt in München. "Wie speelt tegen Duitsland, Brobbey of ik? Geen idee, dat zie ik per wedstrijd."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!