Kwakman pleit voor basisplek Frimpong bij Oranje

Kwakman pleit voor wissel bij Oranje: 'Zet hem er nou gewoon in'

Vandaag om 07:55

Kees Kwakman vindt het onbegrijpelijk dat Ronald Koeman niet met Jeremie Frimpong begon tegen Duitsland. De analist vertelt bij ESPN dat de verdediger van Bayer Leverkusen een ideale oplossing was geweest voor de vrijheid van de Duitsers aan de rechterkant bij Oranje.

"We overschatten onszelf ook gewoon", vertelt Kwakman over het debacle tegen Duitsland. "Die Maximilian Mittelstadt heeft de hele eerste helft daar hoog aan de linkerkant gestaan. Jamie Leweling kwam dan naar binnen. Zet nou gewoon Frimpong daar neer. Die kan je dan toch gewoon prima als wingback opstellen. Verdedigend doet hij zijn werk en aanvallend kan hij ook nog wat doen met zijn snelheid. Dat had ik vanaf het begin gedaan."

Kwakman ziet na de wedstrijd ook dat de selectie niet naar behoren presteerde, maar de staf is volgens de analist misschien wel meer verantwoordelijk. "Natuurlijk zijn de spelers ook verantwoordelijk, maar je zag echt twijfels in het druk zetten. Het veld was te groot. Toen Duitsland voor de lange bal koos, was de afvallende bal daarna continu voor een Duitser."