Brobbey: 'Het was frustrerend'

Brobbey baalt: 'Het was frustrerend, ik stond op een eilandje'

Vandaag om 07:56

Brian Brobbey baalt als een stekker na de nederlaag tegen Duitsland in de Nations League. In tegenstelling tot een maand geleden kon de spits van Ajax nu geen vuist maken tegen de oosterburen (1-0).

"Het was frustrerend, ik heb heel weinig ballen gehad", begint Brobbey voor de camera van Vandaag Inside. "Het was ook lastig. Zij hielden het goed dicht en hielden het compact. Het was geen leuke avond. We maakten ook niet goed gebruik van de passlijn naar mij. Ik stond een beetje op een eiland."

Brobbey maakte vorige keer indruk in de duels met Jonathan Tah, maar stond nu onder meer tegenover Real Madrid-stopper Antonio Rüdiger. Veel duels vochten de twee echter niet uit. "Ik zou het niet weten, ik denk maar eentje", reageert de sterke aanvaller, die wel een verklaring heeft voor het grote verschil met de vorige ontmoeting. "Toen gingen ze helemaal één op één en nu niet."

Het was zodoende een lastige avond voor Brobbey om zich te bewijzen in Oranje. "Ja dat is moeilijk als je pas na 24 minuten een bal krijgt. We moeten kijken naar de volgende wedstrijd." De spitsenstrijd met Joshua Zirkzee blijft onderwerp van gesprek. "Door jullie", kaatst Ajacied terug, waarna hij ingaat op het feit dat bondscoach Ronald Koeman nog geen keuze heeft gemaakt. "Prima. Ik denk dat we beide heel goede spelers zijn. We maken elkaar beter. We gaan het zien."

Brobbey was wel blij met het feit dat hij 75 minuten mocht blijven staan. "Zeker, eindelijk. Ik voel me ook goed." Hij is desondanks niet van plan om Francesco Farioli erop te wijzen dat hij langer dan een uur kan spelen. "Ik zeg niets. We gaan het zien."