Rondo-gasten tetteren door elkaar heen: 'Feit blijft dat het onzin is'

Chaos en getetter in Rondo-studio: 'Ik snap er geen reet meer van, mierenneukerij'

14 oktober om 23:54
Laatste update: 14 oktober om 23:59

Dat de vroege openingstreffer van Duitsland tegen Nederland werd afgekeurd, begrijpt lang niet iedereen in de Nederlandse voetbalwereld. De analisten van Rondo buitelen over elkaar heen bij het zien van de beelden. De conclusie? Mierenneukerij. 

"Waar is de rechtervoet van De Vrij? Waar is die voet? Die kan ik niet zien", tettert Ruud Gullit, terwijl Marco van Basten zich over de beelden van de afgekeurde Duitse treffer buigt. "In deze animatie kan ik het toch niet zien?" Ook Henk ten Cate doet met een armgebaar een duit in het zakje. "Die voet is zeker voor de rode streep, anders staan die benen wel zó ver uit elkaar."

Wesley Sneijder is het niet eens met wat er aan tafel wordt gezegd. "Het zou kunnen. Als je het niet zeker weet, is het geen buitenspel." Van Basten wuift het weg. "Even serieus. Als je de linkerschouder van Dumfries ziet... Die staat toch ver over die rode lijn heen?" Volgens Ten Cate ligt dat weer aan het standpunt van de camera, terwijl Sneijder naar het hoofd van De Vrij wijst. "Ik snap er geen reet meer van", klinkt het vervolgens uit de mond van Van Basten.

"Dit is toch mierenneukerij?", concludeert ook Gullit. "Het lijkt wel of ze bezig zijn om te kijken of ze die goal kunnen afkeuren, om welke reden dan ook. Ik zie het nog steeds niet. Ik kan me voorstellen dat je hier doodziek van wordt, als je Duitsland bent."

Sneijder: "Het feit blijft dat het gewoon onzin is, dit soort momenten."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!