De Vrij slaakt zucht van verlichting: 'Gelukkig bleef het 1-0...

Zucht van verlichting in kamp Oranje: 'Gelukkig bleef het 1-0..."

14 oktober om 22:55
Laatste update: 15 oktober om 00:00

Stefan de Vrij steekt zijn onvrede over de manier waarop Oranje maandag voor de dag kwam tegen Duitsland niet onder stoelen of banken. De verdediger van het Nederlands elftal spreekt, met gevoel voor understatement, van een terechte nederlaag. 

"Dat lijkt me duidelijk. We waren slordig, we gaven ballen gevaarlijk weg en we kwamen er daardoor ook niet lekker in", analyseert De Vrij voor de camera van de NOS. "Er ging heel veel mis in de eerste twintig minuten. We leden slordig balverlies zomaar door het midden. We kwamen niet onder de druk vandaan en konden de vrije man niet vinden. Gelukkig bleef het 1-0...", zuchtte De Vrij. 

Het gemis van aanvoerder Virgil van Dijk, die ontbrak vanwege een schorsing, was voelbaar. "Natuurlijk merk je dat Virgil er niet is... Hij is onze aanvoerder en een geweldige verdediger. Natuurlijk..."

Het positieve gevoel van de vorige interlandperiode is inmiddels ver te zoeken, beseft ook De Vrij. "We moeten de afgelopen twee wedstrijden goed analyseren. In de vorige periode hebben we veel positieve dingen gezien, nu twee heel verschillende wedstrijden. Vandaag was Duitsland in ieder geval een maatje te groot."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!