Van der Vaart en Janssen loven Gravenberch

Van der Vaart en Janssen weg van international: 'Komende tien jaar bassispeler'

Vandaag om 06:53

Theo Janssen en Rafael van der Vaart zijn lyrisch over Ryan Gravenberch. De middenvelder heeft zich volgens de analisten enorm ontwikkeld onder Arne Slot bij Liverpool. De verwachting is dat hij de komende tien jaar basisspeler is bij Oranje.

"Ik vind dat de hype rond Gravenberch terecht is", steekt Janssen van wal bij Studio Voetbal van de NOS. "Ik vind het echt een hele goede speler. Hij heeft eigenlijk alles wat je van een middenvelder verwacht. Hij is redelijk groot, sterk en technisch vaardig. Hij wil graag vooruit voetballen en heeft het vermogen ook om spelers uit te spelen. Als hij vooruit wil spelen en de ruimte ligt er, dan speelt hij ook altijd vooruit."

Ook in verdedigend opzicht is Gravenberch volgens Janssen belangrijk. "Hij kan er met zijn voetjes tussen zitten en daarna is hij weer naar voren gericht. Dat doet hij met zoveel gemak. Hij heeft een fantastisch loopvermogen en hij kan geweldig verdedigen. Dit is een middenvelder die we de komende tien jaar bij het Nederlands elftal in de basis gaan zien."

Van der Vaart is het roerend eens met Janssen. "Het is mijn type speler", aldus de voormalig Oranje-international. "Ik hou ervan. Het is een speler waar ik graag naar kijk. Ik zie veel potentie in hem. Als hij vertrouwen krijgt en de juiste trainer heeft... Met Arne Slot heeft hij de perfecte trainer. Hij en Frenkie de Jong op het middenveld... Dan heb je ook nog Tijjani Reijnders en Quinten Timber. We staan er echt goed voor."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!