Danzell Gravenberch over Ryan bij Liverpool en Oranje

'Sportieve revanche' Gravenberch: 'Je zag het al toen hij bij Ajax zat'

Vandaag om 09:11

Danzell Gravenberch geniet van de prestaties van zijn acht jaar jongere boertje Ryan Gravenberch. De dertigjarige spits van FC Den Bosch is allesbehalve verbaasd door de ijzersterke periode die de Liverpool-revelatie achter de rug heeft.

De jongere van de twee Gravenberch-telgen is een vaste waarde onder Liverpool-manager Arne Slot en de afgelopen periode meermaals uitgeroepen tot Man of the Match. "Het voelt alsof hij sportieve revanche heeft genomen", zegt broer Danzell tegen het Algemeen Dagblad. "Gewoon door zijn voeten te laten spreken. Zo is Ryan."

"We wisten toch allang dat Ryan dit kon?", vraagt de aanvaller zich af. "Dat zag je al toen hij bij Ajax zat. Ik wel tenminste." Het is de voorbije maanden snel gegaan. In Oranje is Gravenberch amper meer weg te denken, terwijl hij op het EK geen minuut in actie kwam. "Mentaal is dat natuurlijk best moeilijk", weet zijn broer. "Zeker omdat er best momenten waren waarbij hij misschien wel had kunnen invallen. Neemt niet weg dat hij het moest respecteren. Trainers kunnen andere keuzes maken: ook dat is topsport, hoe lastig dat ook kan zijn. Soms moet je gewoon veel slikken. En vervolgens op een sportieve manier reageren."

Dat laatste doet Gravenberch momenteel. "Het knaagt natuurlijk, als het niet loopt zoals je wil, en dan is het natuurlijk lekker als je, netjes gezegd, mensen even de mond kan snoeren, maar Ryan doet dat door te laten zien wat hij wel kan. Door zijn voeten te laten spreken en normaal te doen. Hij blijft altijd de man van de big smile."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!