Kramer ziet oplossing voor Oranje: 'Hij kan tussen de linies opendraaien'

Kramer ziet oplossing voor Oranje: 'Hij kan tussen de linies opendraaien'

13 oktober om 23:20

Rafael van der Vaart stelt in Studio Voetbal dat het Nederlands elftal Joey Veerman goed had kunnen gebruiken tegen Hongarije. Theo Janssen denkt echter dat ook de PSV'er het moeilijk zou hebben gehad, terwijl Michiel Kramer een andere oplossing ziet voor het 'gebrek aan creativiteit' op het middenveld.

"Veerman was voor deze wedstrijd ideaal geweest, want hij geeft de juiste ballen", opent Van der Vaart. "Het ging zo langzaam, en dan heb je iemand nodig die wel dat balletje eroverheen geeft. Al komt hij niet aan… als zij (de Hongaren, red.) weten dat die bal wordt gespeeld, gaat die verdediging daar al een beetje rekening mee houden."

"Ik denk dat Veerman het ook lastig zou hebben gehad", reageert Janssen. "Tuurlijk, ik ben het met je eens dat hij een speler is die mensen aan het werk zet. Maar als je staat in de formatie zoals het Nederlands elftal stond, waar moet je hem dan heen spelen? De tegenstander staat bijna op de eigen zestien te verdedigen, dus daarachter ligt weinig ruimte om iets te doen."

Janssen mist vooral een goede nummer 10. Kramer denkt dat Oranje deze echter wel in huis heeft en ziet Xavi Simons als oplossing. "Dat vind ik wel, want ik heb ook wedstrijden gezien waarin hij degene is die tussen de linies opendraait en daar iets mee doet."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!