Nagelsmann niet verrast door uitblinkende Nederlander: 'Zat er altijd al in'

Nagelsmann niet verrast door Oranje-international: 'Nu komt het eruit'

Vandaag om 20:57

Julian Nagelsmann is niet verbaasd door de stormachtige ontwikkeling van Ryan Gravenberch. Op de persconferentie voorafgaand aan de interland tussen Nederland en Duitsland geeft de bondscoach van de Duitsers aan dat de kwaliteiten er altijd al in hebben gezeten bij de middenvelder.

"Zijn start bij Bayern was niet perfect, maar toch kon je zien dat hij veel talent heeft", vangt Nagelsmann aan. "Dat hij het nu zo goed doet, verbaast me niet. Het heeft er altijd al in gezeten en nu komt het er bij Liverpool en het Nederlands elftal uit. Ik ben blij voor hem. Ryan is een goede en intelligente jongen", besluit de keuzeheer van de Duitsers.

Gravenberch maakt dit seizoen indruk bij Liverpool, waar hij onder Arne Slot is opgebloeid en uitblinkt in de rol van controlerende middenvelder. In zowel de Champions League als de Premier League heeft de voormalig middenvelder van Ajax nog geen minuut gemist. Bovendien werd Gravenberch genomineerd voor de prestigieuze prijs van 'Speler van de Maand' in de Premier League, al moest hij die titel laten aan Cole Palmer.